Vandaag heb ik met een klein groepje van school een Macadamia Nut Tour gedaan. Helaas stelde de tour geen ene moer voor. Op de plantage kregen we een korte uitleg over een oude machine om de schillen van de noten te verwijderen, over een simpel systeem om noten te sorteren op grootte en welke producten ze er allemaal van maakten.

Aan het einde van de tour (in totaal misschien 10 minuten) heb ik ter demonstratie een facial behandeling gehad met de olie van de Macadamia, mijn gezicht voelde super vet, maar wel heel zacht, haha!

Maar wat de tour spannend maakte, was het vervoer naar de plantage. We gingen namelijk met de berucht en beroemde Chickenbus. De oude afgekeurde schoolbussen uit de USA, die hier helemaal gepimpt wordt met Jezus leuzen en kitscherige kleuren en neonlichten. Deze bussen worden voornamelijk gebruikt door het lokale volk, je betaald echt werkelijk niks voor een ritje ergens naartoe. De prijs varieert ook voor hetzelfde stuk. Je kan de bussen op elke hoek van de straat aanhouden als je er in wil, en het instappen doen ze ook nog wel eens rijdend (de deur staat open, oude vrouwtjes hijsen ze er gewoon in). Maar er schijnen ook veel ongelukken met de bussen te gebeuren en dat is ook niet zo gek nu ik heb ervaren hoe ze rijden, als gekken!

Posted by admin - 20/01/10 - 0 comments