Vandaag heb ik de gevaarlijkste weg in de wereld afgedaald met een mountainbike. Deze weg heet ook wel Death Road omdat er zoveel doden vallen langs deze weg. Het ravijn is namelijk direct naast de weg, die al niet heel breed is. Tot 3 jaar geleden werd deze weg nog gebruikt voor het normale verkeer, dus vrachtwagens en bussen reden hier met een hoge frequentie overheen. Soms kwam het voor dat zo´n bus dan vol met mensen het ravijn in reed.

Omdat er nu een nieuwe geasfalteerde weg is, gaat daar het normale verkeer overheen. Death Road wordt nu vooral voor toeristische einden gebruikt. Helaas komt het nog steeds voor dat er af en toe iemand het ravijn in fietst.

Ik was daarom heel zenuwachtig voor de tour, maar ik heb het overleeft! Nou de andere gevaarlijke wegen in Bolivia nog.

Bekijk mijn foto’s hier!

Posted by admin - 27/04/10 - 1 comment