Omdat we ons nog steeds vermaakten met het Nederlandse stel, Martijn en Baukje, die we op de boot naar Isla de Ometepe hadden ontmoet, zijn we ook samen met hen Costa Rica ingetrokken. Zij hadden van te voren al een hele studie gemaakt van het land en hadden daarbij al een route uitgestippeld. Elke keer wanneer we met locals spraken over de mooiste plekken van het land, noemden zij dezelfde plekken die Martijn en Baukje hadden uitgestippeld. Evert en ik raakten daardoor steeds enthousiast en besluiten steeds mede daarom om mee te gaan naar de volgende plek, maar natuurlijk ook omdat het gezellig is!

De eerste bestemming in Costa Rica was Monteverde. Dit ligt ergens hoog in de bergen en heeft 6 ecologische zones. De nationale parken die daar liggen worden Cloudforest genoemd. Dit omdat het zo hoog ligt en daarom in de wolken. Het is er ook heel vochtig, dus je hebt het gevoel dat je in een regenwoud loopt. De natuur daar is super mooi. Groener dan bij de buurman!

We zijn die ochtend heel vroeg opgestaan om de bus te pakken vanaf ons hostel naar het nationaal park. Aangekomen na een hobbelige rit in een oude amerikaanse schoolbus trokken we als vroege vogels het park in. De looppaden waren moderig en we hebben in vergelijking met andere parken weinig dieren gezien, maar de natuur was, zoals ik al eerder zei, groener dan groen, en de zon die laag tussen de bomen doorscheen was ook prachtig.

Na onze wandeling gingen we rapido terug naar ons hostel waar we werden opgehaald voor een Canopy (langs kabelbanen over de boomtoppen heen). Er waren iets van 15 platforms waar vandaan we vertrokken, en de langste kabelbaan was 1 kilometer. Het gaat zo hard dat je bijna geen tijd meer hebt om te kunnen genieten van het uitzicht over of tussen de bomen heen, maar toch was deze thrillseeker ook weer geweldig. Graag zou ik dezelfde baan nog eens doen, maar de volgende dag gingen we weer door naar la Fortuna, om de vulkaan Arenas te kunnen bezichtigen.

Posted by admin - 01/03/10 - 0 comments