Afgelopen weekend zijn we met een groep van 10 man/vrouw (duits, engels, americaans, nederlands) van de spaanse school naar Monterrico geweest.

Monterrico is een klein badplaatsje, gelegen aan de Pasific Coast van Guatemala. Het plaatsje staat bekend om haar vulkanische zwarte zandstranden en jaarlijkse toevloed van overzeese schildpadden. Hoewel er natuurlijk wel een paar buitenlandse toeristen waren, is het plaatsje vooral een belangrijke weekend vluchtplaats voor inwoners van Guatemala City. In vergelijking met de grote stad, is het daar voor Guatemaltecos een paradijs om te kunnen ontvluchten van de criminaliteit en drukte. In het plaatsje zijn geen pinautomaten of engelstalige menukaarten te vinden. Verder zijn er heel veel eettentjes direct op straat. Ook zijn er twee natuurreservaten,  een Mangrove forest/swamp met heel veel vogels en een turtle/crocodile reservaat.

We hadden er een bungalow gehuurd voor het weekend omdat we met een grote groep waren. Bij de bungelow zat een eigen grote voortuin en zwembad bij in, waarvanuit je een prachtig uitzicht had over de zee.

De eerste avond hadden we in de bungalow gekookt en gedronken. Toen we om 1 uur snachts klaar waren om de strandfiestas uit te checken, bleek alles al uitgestorven.

Zaterdagochtend/begin middag op het strand gelegen en smiddags zijn we met een motorloze boot de Mangrove ingeweest, waar we veel volgens hebben gespot (helaas geen turtels en krokodillen).

‘Savonds hebben we gegeten in een restaurant en daarna op het strand gefeest met allerlei Guatemaltecos. Deze waren allemaal erg vriendelijk en vonden het leuk om met ons te praten in het gebrekkig spaans. Wat me ook opviel dat het heel normaal was voor Guatemalteese stelletjes (mannetje/vrouwtje) om samen met een ander meisje te dansen. Ik en een ander duits meisje werden de hele tijd gesandwiched door stelletjes. De meisjes dansten ook intiem met ons, terwijl dat voor hen natuurlijk niks betekende, maar ik vond dat wel bijzonder voor een land waar homoseksualiteit een groot taboe is.

Na heel wat Cuba Libres en uitnodigingen om een ander weekend een ander uitstapje te maken, ging ik voldaan naar bed. De volgende dag nog gechilled aan het strand en zwembad en daarna weer met de Minibus naar Antigua.

Posted by admin - 24/01/10 - 4 comments