Terwijl we wachten op de jungletour moeten er nog een paar dagen worden gevuld met andere activiteiten dan hoogte-ziek op bed liggen. Dus zijn we verschillende parken aan het bezoeken rondom Quito. Eergisteren hebben we met de bus en betaald liften een mooi stukje origineel Andeaans bos bereikt, waar we flink hard doorheen hebben gestampt en helaas niet zo veel beesten gezien.

We gingen vroeg naar bed om tegen 7:00 opgehaald te worden om de volgende berg te beklimmen. In een bus vol met vrouwen begon de reis naar de actieve vulkaan Cotopaxi in het nationale Cotopaxi park. Helaas was het een beetje bewolkt zodat we niet alle bergtoppen konden zien, maar de wolken gaven ook weer een extra mystiek. Aangekomen op de parkeerplaats op 4500 meter begon het gesteun weer dat ons naar boven begeleide. Gelukkig waren we deze keer niet de enigen die moeite hadden met de hoogte. Het landschap was weer heel anders dan we tot nog toe hebben gezien en het was wel even lekker koud om op een gletser te staan. Nu kunnen we ten minste zeggen dat we de 5000 meter hebben gehaald! Yeah.  Er waren een aantal dames die door hoogte ziekte niet meer op de fiets konden stappen om de 15km 2km downhill mee te maken. Maar omdat we bikkels zijn, zijn we natuurlijk keihard naar beneden gescheurd en hebben we de bus met afhakers ingehaald op de weg naar beneden. En dat was weer een mooi avontuur.

Op naar de jungle! Vanavond om 23:00 gaan we met de nachtbus naar Lago Agrio, waar we worden opgehaald om met een gemotoriseerde kano diep de jungle en het Amazone gebied in te varen.

Posted by Wouter - 27/03/10 - 0 comments