We gingen vandaag met enige nonchelantie de bergen in om een mooi uitzicht te hebben over Quito. We gingen hiervoor met een skytram naar boven. Deze veredelde skilift bracht ons van  2.950 meter (hoogte van de stad) naar 4.050 meter hoog. Vanuit het bakje hadden we al prachtig uitzicht over de stad. Maar vanuit het einde van de kabelbaan, kon je ook nog iets van 400 meter lopend stijgen (dus naar een hoogte van 4500 meter).

Wouter riep de hele tijd, al die waarschuwingen over hoogteziekte (ga niet de eerste dag dat je in Quito bent die klim doen), die zijn voor pussy’s > Altitude sickness is for pussy’s. Ik was na een klein stukje naar boven al stuk, dus ik riep al snel zullen we niet helemaal naar boven gaan, we moeten ook nog terug.. Hierop zei Wouter, we gaan terug wanneer jij dat wil, maar we kunnen in ieder geval wel een klein stukje gaan. Waarop ik weer zei, we zullen wel zien wie er straks het hardste piept.

Maar we zijn al snel tot de conclusie gekomen dat hoogteziekte toch ook voor bikkels bestaat. Elke keer na een klein stukje klimmen moesten we weer even rusten en elke keer zeiden we, ah even tot die bocht/top om te kijken wat daar achter is, en zo liepen we door tot aan helemaal boven op de top top. Halverwege hadden we allebei al knallende koppijn, maar we moesten en zouden de top bereiken omdat we al zo ver waren gekomen. Mijn benen wilde ook niet meer, maar we hebben het gehaald, en het was een prachtig uitzicht. Al met al hebben we over het stuk naar boven 4,5 uur gedaan en naar beneden 2 uur.

Helemaal stuk van de koppijn hebben we in ons hostel een pizza laten bezorgen, we waren te stuk om nog de deur uit te gaan nadat de taxi ons voor de deur had afgezet. Wouter was zelfs te stuk om zijn helft van de pizza helemaal op te eten, ik had behoorlijke trek. Na het nemen van wat pijnstillers gaat het wel weer, alleen ligt Wouter nou ziekjes in bed. We moeten er gelukkig wel om lachen, dat we allebei te eigenwijs waren om op te geven, omdat we het gewoon wilde halen en zien, terwijl we wisten dat het waarschijnlijk allemaal niet zo verstandig was daar in die hoogte..

Posted by admin - 23/03/10 - 1 comment