Ik had van anderen al wat verhalen gehoord over het mysterieuze dorpje Pastores, wat alleen maar bestaat uit werkplaatsen en winkeltjes waar men leren laarzen verkoopt. Een hele straat vol met alleen maar cowboylaarzen.

Het schijnt dat men er vanuit heel Guatemala naar toe komt om daar custom made laarzen te laten maken. Zo had ook een meisje van mijn school daar laarzen laten maken die ze een week later kon komen ophalen. Ik was erg benieuwd naar het plaatsje en ging met haar mee.

We gingen met de Chickenbus, dat was weer een hele belevenis opzich. Aangekomen in plaatsje bewonderde we alle winkeltjes met de meest bizare laarzen, bijvoorbeeld van slangenleer, met op de punt van de neus van de laars het hoofd van de slang.

Omdat ik daar nu eenmaal toch al was, en natuurlijk niet naar huis kon gaan zonder een paar laarzen vanuit dit mysterieuze plaatsje, ging ik ook bekijken wat voor een soort ik zou willen. Je kon gewoon een combinatie maken van wat je daar zag staan, bijvoorbeeld ” ik wil graag die kleur leer, met dat patroon, met dat borduursel, met die ronde neus, met die hak, zo hoog”.

Maar omdat de laarzen van Valerie niet zo waren geworden zoals ze bedoeld had, en er een vouw in het leer zat, bedacht ik me dat ik beter een paar kon uitzoeken wat al klaar was, om niet voor verassingen te komen te staan. Omdat ik niet precies wist wat ik wilde, heb ik gewoon maar een paar genomen. Ik ben benieuwd of ik ze nog vaak ga dragen in Nederland, maar het is in iedergeval een leuk aandenken. Daarnaast zou je voor dezelfde laarzen in Nederland letterlijk 10 keer zoveel betalen om ze naar jouw smaak met de hand te laten maken, dus die kans kon ik niet laten liggen..

Ik heb er al een keer mee paard gereden. Helaas is Evert nu de pineut om er mee rond te zeulen in zijn backpack, omdat die van mij te klein is om het erbij te proppen.

Posted by admin - 27/01/10 - 2 comments